in ,

AngryAngry CryCry LOLLOL

NOVE MJERE U SBK: Zabrana kretanja od 21 sat,online nastava u srednjim školama

S obzirom na teško stanje u zdravstvenom sistemu i činjenicu kako su bolnički kapaciteti uglavnom popunjeni premijer SBK, Tahir Lendo, sazvao je 40. izvanrednu sjednicu Vlade SBK s ciljem donošenja prijedloga dodatnih mjera za suzbijanje pandemije Covid na području SBK.

Dosadašnja zabrana kretanja bila je od 22 do 5 sati ujutro, a Vlada SBK je danas donijela odluku da se zabrana proširi za jedan sat dnevno, tačnije od 21 do 5 sati ujutro. Na ovaj način se ujednačilo vrijeme zabrane kretanja i s većinom drugih kantona, a dodatno su se ograničila i okupljanja u zatvorenim prostorima.

Druga značajna mjera je povratak školske nastave u srednjim školama na online platforme. Procjena je kako će se ovom mjerom najveći dio uposlenika zadržati na radu od kuće, ali i osloboditi dodatni kapaciteti prijevoznika, koji bi jednostavnije mogli prevoziti radnike.

Od ove mjere su izuzeta djeca koja prate razrednu nastavu, dakle učenici osnovnih škola, a kojima bi se na ovaj način stvorili bolji uvjeti za održavanje distance u školama, kao i roditeljima olakšalo organizaciju čuvanja.

Koje je vaše mišljenje?

Komentari

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0