in ,

CryCry OMGOMG WTFWTF CuteCute LOLLOL

Obilježavanje dana općine Jajce prošlo bez hrvatskih predstavnika

Polaganje cvijeća na spomen obilježja bilo je upriličeno danas u 10:00 sati, kako je i predviđeno programom obilježavanja dana općine Jajce.

Danas je ispred Spomen fontane u centru Jajca, u znak sjećanja na sve oslobodioce, položeno cvijeće, a nakon toga odana je počast i izvršeno polaganje cvijeća i na Centralnom šehidskom spomen obilježju.

Obilježavanju je prisustvovao načelnik općine Jajce sa svojim saradnicima, predstavnici stranaka SDA, SBIH, A-SDA u Jajcu, kao i malobrojni građani, piše Jajce Blog.

Međutim ostaje nejasno zašto se niko nije pojavio od hrvatskih predstavnika, čak ni izabranih vijećnika stranaka HDZ BiH I HDZ 1990, također nisu bili primijećeni ni izabrani vijećnici iz stranaka NiP-a, SDP-a i SBB-a kao ni predsjednici navedenih stranaka u Jajcu.

Ovaj dan bi trebao biti primjer suživota u Jajcu, te proći bez nacionalnih podjela sa kojima se susrećemo na svakom koraku.

Žalosno je da se odavanje počasti i polaganje cvijeća desi na jednom spomen obilježju a na drugom u razmaku od 20 m isto se ne učini.

Uz sve navedeno potrebno je naglasiti da je i organizacija samog događaja bila jako loše izvedena, sramotno je i to da većina službenika u općini Jajce nije prisustvovala ovom događaju.

Koje je vaše mišljenje?

Komentari

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0