in

SDA JAJCE: Šimunović pokušao na prevaru izmamiti potpise vijećnika i predstaviti ih kao podršku


SAOPŠTENJE SDA JAJCE

Ovih dana svoju “predstavu za javnost” nastavio je Ivo Šimunović, vijećnik Općinskog vijeća Jajce koji se iznova pobrinuo da uzburka političku javnost u Jajcu.

Naime, ovaj bivši predsjedavajući Općinskog vijeća je, pokrećući inicijativu da se vijećnici OV Jajce izjasne o Prostornom planu SBK, sebe ponovo “imenovao” na mjesto predsjedavajućeg zaboravljajući da on može, kao predsjedavujući iz ranijeg saziva, predsjedavati samo konstituirajućom sjednicom, a da i izabrani predsjedavajući može potpisivati samo one akte koje donese Općinsko vijeće.

Statut Općine Jajce i Poslovnik o radu Općinskog vijeća Jajce ne poznaju tehnički mandat niti za vijećnike niti za predsjedavajućeg vijeća.

Pokrećući ovu inicijativu Šimunović je pokušao na prevaru izmamiti potpise vijećnika i predstaviti ih kao podršku onome za šta se on zalaže.

Ovaj gest smatramo političkom nekorektnošću, ali i lažnim predstavljanjem od strane istog, što je kontinuitet njegovog nekorektnog političkog djelovanja.
Svoj stav o Prostornom planu SBK Klub vijećnika Saveza SDA-SBiH-A-SDA će zauzeti u narednim danim i o njemu obavijestiti javnost, a isti će biti dostavljen Ministarstvu prostornog uređenja SBK-a.

Koje je vaše mišljenje?

Komentari

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0