in ,

LOLLOL

Potpisan ugovor za kapitalni projekat vodosnadbijevanja u Jajcu

Nakon što je provedena tenderska procedura za postupak “Izgradnja sistema vodosnabdijevanja za dio naselja na desnoj obali rijeke Vrbas sa izvorišta Resnik” općina Jajce na čelu sa načelnikom, Edinom Hozanom potpisala je ugovor sa najpovoljnijim ponuđačima, piše Jajce Blog.

Tako će dio naselja na desnoj obali rijeke Vrbas biti trajno riješen sa vodosnadbijevanjem, ovaj kapitalni projekat ukupne vrijednosti 4,4 miliona KM, izvodit će Jajačke firme.

LOT I– Potisni cjevovod Resnik-Kuprešani sa pratećom opremom i infrastrukturom, telemetrija sistema (SCADA)  ukupne vrijednosti 1.949.890,59 KM bez PDV-a i LOT II– Izgradnja distributivne mreže Bistrica, Ekonomija, Podmilačje sa dovodnim cjevovodime ukupne vrijednosti 1.456.888,05 KM bez PDV-a izvoditi će firma Mukić-Komerc d.o.o. Jajce. Rok za završetak radova na ova dva LOT-a je 12 mjeseci.

LOT III– Izgradnja rezervoara Kuprešani, Bistrica i Lupnica ukupne vrijednosti 349.580,00 KM bez PDV-a izvoditi će firma Komotin d.o.o. Jajce. Rok za završetak radova je 5 mjeseci.

Mještani jajačkog naselja Kuprešani godinama se susreću s velikim problemima kada je u pitanju opskrba s pitkom vodom. Naime, u čitavom ljetnom, pa donekle i jesenskom periodu opskrba vodom u ovom mjestu zavisi od toga hoće li pasti kiša ili ne, nadamo se da je ovo kraj njihovih problema.

Koje je vaše mišljenje?

Komentari

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0